This summer is just another chapter of my fairytale

Først av alt vil jeg bare si takk til alle leserne som klikker seg inn på bloggen hver dag og har vært tålmodig med den lille blogg pausen min, men nå skal jeg prøve å starte opp bloggen igjen. Kanskje kommer det også ett nytt design etterhvert?

Ellers har det skjedd en god del i det siste! Jeg har fått 5 i alle fag ! Jess jeg er litt nerd, problem kanskje? Neida, men det har skjedd mye mer enn bare dette altså.

Jeg fikk 6 i en samfunnsfag-fremføring der den eneste forberedelsen jeg gjorde var å lage en power-point med dramatiske bilder.. temaet jeg snakket om var LRA og Joseph Kony, som er en sak jeg faktisk engasjerer med for og har skrevet innlegg om lenger nede i bloggen.

Jeg har feiret bursdagen min med Silje på fredag, som var kjempe kos og vi fikk begge noen helt fantastiske gaver! (Tusen takk til alle som kom og jeg håper alle hadde det kjempe kos!)

Jeg var også i Stavanger (nevnte jeg det i et annet innlegg kanskje?) og jeg har vært og solt med meg sjønneste Kamilla og Kristine !

I dag var jeg, Kine, Silje, Yasmina, Eirin, Henriette og Anette og grillet, noe som var kjempe koselig og må gjentas mange ganger i sommer !

Det er ikke mine briller, og ja jeg vet at jeg ser ut som en gigantisk flue med de.

UTVEKSLING!
Grunnen til bloggen er jo tross alt for å skrive om Utvekslingen ! Jeg fikk DS-2019 i posten for noen uker siden, som da er et skriv alle trenger for å kunne søke visum, komme inn i USA(dersom en skal være der i mer en 3 måneder), og når en skal ut av USA.

Jeg har betalt SEVIS-fee, som er en sum penger ICES/Explorius krever at jeg personlig betaler. Det ble på $180, så var ikke så gale. For de som lurte så må ikke alle betale SEVIS-fee personlig. Enkelte underorganisasjoner som ISE, ASSE, World Heritage, i tillegg til Norske organisasjoner som Speak, Aspect osv. betaler dette for deg. Å betale dette selv er egentlig ikke noe stress, du får en link til en side der du skriver inn info om deg og kontoen din og betaler, etter noen dager får du en kvittering i posten som «bekreftelse» på at du har betalt som du må ha med deg til Ambassaden.

Jeg har også søkt visum på den Amerikanse ambasadens nettside, noe som var helt sykt irriterende, stressende og kjedelig! Du har 15 min på å besvare hele søknaden, noe som er veldig lite tid! De spør om de samme spørsmålene over 100 ganger.. altså må du skrive adressen til skolen, familien, område representanten osv. flere ganger! Som om ikke det er nokk har de laget 3 fulle sider med spørsmål der du må krysse av «yes» eller «no». Spørsmålene du får er noen lunde slik:

  1. Er du terrorist?
  2. Har du tenkt å støtte/bli medlem av en terror gruppe under oppholdet?
  3. Har du tenkt å bli en prostituert under oppholdet?
  4. Har du tenkt å kjære ut organene til mennesker under oppholdet? (What the hell!?)
  5. Har du drept noen?
  6. Har du hjulpet til å drepe noen?

Altså joda, jeg skønner at de må være nøye med hvem de slipper inn i landet, men jeg tviler på at Sadam Hussein hadde sagt, jada jeg er terrorist, hvis han ville inn i USA.. altså det er lov å tenke litt sier nå jeg! Nei, Amerikanere er ikke akkurat kjent for å være de skarpeste knivene i skuffen, så får heller ta og le litt av de isteden for å irritere seg over dumheten deres!

Etter at jeg endelig var ferdig med den laaange, kjedelige søknaden fikk jeg endelig booke «time» hos Den Amerikanse Ambassaden i Oslo. Jeg valgte et intervju 28. Juni, samme dag som Kine, så da blir det shopping og kos i Oslo også ! Flybillettene for Oslo – turen er også bukket og klare !

ELLERS:
Den 12.- og 18. juni er det eksamenstrekk, og med min uflaks blir jeg trukket opp i matte eller naturfag! Gaver til versfamilien må handles inn og kofferten på pakkes og gjøres klar fordi det nå bare er 58 dager til «take-off»!

Sp; har du gjort noe kjekt i det siste?

-Ajla R.

Reklamer

3 thoughts on “This summer is just another chapter of my fairytale

Hva sier du ? :)

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s